IKKies Z11 is een software programma dat mensen met een verstandelijke en of motorische beperking in staat stelt zelfstandig een computer te gebruiken en is het resultaat van een samenwerking tussen NoXqs en Driestroom.

Ondersteunende user interface

IKKies Z11 maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde grafische user interface die aansluit bij de mogelijkheden van de eindgebruiker. Met deze user interface kan de eindgebruiker zijn of haar tablet of touchscreen pc zelfstandig bedienen en gebruiken. Een heldere visuele presentatie, het gebruik van duidelijke pictogrammen en auditieve ondersteuning maken dit mogelijk.

Eenvoudig instellingen- en contentbeheer

De interface ontsluit diverse toepassingen zoals geheugen- en actie-reactie spelletjes, YouTube en Fotoboek, waarmee afbeeldingen bewaard en bekeken kunnen worden. Via een eenvoudig bedieningspaneel kunnen ouders, verwanten en begeleiders de instellingen individueel en op maat aanpassen aan de mogelijkheden van de eindgebruiker. Ook kunnen zij hiermee de content beheren.

Menu op maat van de eindgebruiker

De user interface heeft een overzichtelijke visuele presentatie. De eenvoudige navigatiestructuur en het gebruik van heldere pictogrammen waarborgt een prettige gebruikerservaring. Ouders en begeleiders kunnen de toepassingen aanpassen aan de mogelijkheden van de eindgebruiker.

Memory spel

Een van de toepassingen is het bekende memory spel. Bij de ontwikkeling hiervan waren naast het gebruikersgemak de likeability en de playabilty erg belangrijk. Het spelletje moest leuk zijn en eenvoudig te spelen, uitdagend blijven en niet snel vervelen. Auditieve ondersteuning beloont de speler en motiveert om door te spelen. De moeilijkheidsgraad van het spel groeit automatisch mee met de ervaring van de speler, zodat deze steeds opnieuw uitgedaagd wordt.

Contentbeheer door ouders, verwanten en begeleiders

Middels een eenvoudig bedieningspaneel kunnen ouders, verwanten en begeleiders de content beheren. Zo kunnen foto’s en video’s bewaard worden en apps toegevoegd worden naar wens van de eindgebruiker.